Здравейте колеги имам проблем с ФИАТ ЕКУ СКАН програмата за диагностика като включа кабелите към колата и като дам да сканира ми изписва че еку не е намерено или проблем с кабелите,колата естествено е на контакт става въпрос за 145 1,4 тс с 3 пин буксата,незнам дали трябват драйвъри и за самия кабел ОБД2 или не,помагайте че тука няма къде да ида на майстор а съм закъсал,благодаря ви предварително !!!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем С ФЕС !!!
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от popaay Покажи съобщениеБез драйвери за кабела няма как да стане
Comment
-
Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщениеБлагодаря колега,и аз си помислих така ама кабела ми го дадоха и нямам драйвери,ако може някои да помогне ще е много добре че вече 3 ден немога да я подкарам и полудявам,разчитам на вас
В нея ще намериш отговори на всичките си въпроси.
Ето тук има и драйвер за ХР.http://clubalfaromeo.com/forum/showt...ht=FES&page=22Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
до тук добре с драйверите,намеерих ги и ги инсталирах,но като го включа към колата и пак същото трябва ли да се сменят сом ports?
Comment
-
Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщениедо тук добре с драйверите,намеерих ги и ги инсталирах,но като го включа към колата и пак същото трябва ли да се сменят сом ports?Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеКато включиш кабела, погледни през дивайс мениджера на кой СОМ порт се рапортува.Ако е по-голям от 10, промени го на някой от свободните от 1 до 10.После в настройките на ФЕС-а му посочи номера на СОМ порта.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеСъщо така да погледне в настройките на кой интерфейс е тичкето,на Вагком или ЕЛМ
Аз за това и му писах да прочете хубаво темата, щото там всичко е описано детайлно.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
мерси колеги
Получи се но сега имам проблем че версиите не са ми кракнати и ме изхвърля,сега ако помогне и някои с програма супер иначе да се похваля запалих я вече имаше 4 грешки и сега ка да разбера плод на какво са те имали нещо с което се декодират или там както се казва ????
Comment
-
а Сега каква е тази грешка при подаване на газ и веднага излиза
66- Autoadaptační parameter
ЕТЕНЕ НА ГРЕШКИТЕ:
1: 66 - Autoadaptační parametr FRA
The ECU is not able to SELFADAPT anymore at the current engine conditions, since it has reached the limit. Make sure that no other anomaly is present which could affect the engine correct functioning. Check also for the presence of uncontrolled air suctions both during the suction and the exhaust phases. Check also the good functioning of the hydraulic circuit (pump, injectors, pressure adjuster, etc.).
Причината за тази грешка е Прек. връзка
Текущото състояние е Непостоянен / Наличен
Броячът на грешките е 64
Comment
Comment